Близо 3000 души разгледаха сградата на президенството

NetNews

Близо 3000 души посетиха „Дондуков“ 2 в рамките на Деня на отворените врати на Администрацията на президента. Част от гостите успяха да се срещнат с президента Румен Радев и с вицепрезидента Илияна Йотова, а всички влязоха в кабинетите им. В Деня на храбростта и празник на Българската армия Администрацията на президента отвори врати за граждани, желаещи да се запознаят с работата на институцията.

До 17.00 часа посетители разглеждаха Гербовата зала на „Дондуков“ 2, Огледалната зала, президентската библиотека. Те се запознаха със славната история на знамена светини на Българската армия, които бяха изложени в Гербовата зала. На „Дондуков“ 2 можеха да се разгледат униформи на Националната гвардейска част, както и изложба със снимки, посветени на българските военнослужещи, на фотографа Вяра Йовева. Гостите видяха и ордените, които държавният глава връчва, както и подаръци, получени при негови визити.

„Президентът и вицепрезидентът трябва да имат сърце, което да бие за България“, заяви държавният глава на гостите. „Вратите на президентската институция и нашите кабинети с президента Радев са отворени всеки ден за всеки български гражданин, който иска да сподели с нас тревогите или идеите си“, каза вицепрезидентът Йотова.

Държавният глава приветства и 18-годишната Тереза Баевска, която стана „президент за един ден“ и се включи в програмата му днес. Момичето учи в Старопрестолна професионална гимназия по икономика, град Велико Търново.

Илияна Йотова работи днес с Дориан Неделчев. Момчето е от Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ в София и стана вицепрезидент за един ден.

Участието на двамата младежи в част от инициативата за кариерно ориентиране „Мениджър за един ден“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България и е достъпна за младежи, ученици и студенти от цялата страна.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Важните новини във ФАКТИ на 06.05.2022 г.

Без отстъпки за България от ЕС по руското ембарго България не е получила отстъпки по искането си за отсрочка на предлаганото ембарго върху руския петрол, съобщи агенция Ройтерс в репортаж за продължаващите дискусии между посланиците на страните от Евросъюза в Брюксел. България ще наложи вето на решението на ЕС за […]