Боб Юнгелс спечели 9-ия планински етап на „Тур дьо Франс“

NetNews

Нидерландският колоездач Боб Юнгелс от тима на Ситроен спечели деветия етап на Обиколката на Франция, който бе дълъг 193 километра, но бе и с изключителна трудност заради денивелация от общо 3700 метра с няколко изкачвания. Етапът стартира в швейцарския Егл и завърши във френския ски курорт в Алпите Шател Ле Порт дю Солей, предава sportal.bg.

Боб Юнгелс завърши с време 4:46.39 часа. Той направи истински подвиг, след като се откъсна и кара сам последните 62 км с средна скорост от 39,5 км/час. Юнгелс става първият колоездач от Люксембург с етапна победа на „Тур дьо Франс“ от Анди Шлек през 2011 година.

Дълго време основен преследвач на Юнгелс бе французинът Тибо Пино, но той не издържа и преди самия финал бе изпреварен от двама испанци – Хонатон Кастровиехо и Карлос Верона, които завършиха втори и трети – съответно с изоставане от 22 и 26 секунди.

Основната група, в която бе и носителят на жълтата фланелка Тадей Погачар, завърши на малко по-малко от 2 минути зад победителя.

В генералното класиране продължава да води словонецът Погачар с общо време 33:43.44 часа. Втори е датският колоездач Йонас Вингегаард, който изостава на 39 секунди, а трети е уелсецът Герант Томас – на минута и 17 секунди.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ген. Васил Василев: Не искам да съм лош пророк, но вървим към средно елементарното

Осъждан за наркоразпространение, свидетел по дело, човек с отнета книжка и близо 50 нарушения по пътя уби две жени след като шофира с близо 200 км в час в центъра на София. Оказа се, че негова спътница в автомобила е била униформена служителка от Първо районно. Въпросът с липсата на […]