Богородица лекува с поглед в Араповския манастир

NetNews

„Слепи проглеждат, а бездетни се сдобиват с рожба.” С тези думи възрастна жена обобщи чудесата в Араповския манастир. Обителта, разположена насред полето между Пловдив и Асеновград, окрилява тялото и душата дори със самобитната си атмосфера. В нея има чудотворен извор и икона на Пресвета Богородица, пише вестник Ретро.

Спасените хора не знаят кое им е помогнало – дали святата вода, или молитвите пред Божията майка – нашата ходатайка пред Господ Иисус Христос. Многобройните посетители, идвайки в манастира, споделят, че изпитват странни усещания в църквата „Света Неделя“, в която е поместена чудотворната икона на Богородица.

Едни чувстват някакъв свеж полъх, други получават изтръпвания и мравучкане по тялото като от енергия.

Снимка: сайт на Пловдивска митрополия

Богородица лекува с поглед в Араповския манастир

„Има много случаи на изцеления – сякаш Божията майка оживява и лекува с поглед“, споделят миряни. Основно се смята, че иконата помага на бездетни жени да се сдобият с рожба. Водата от аязмото също е лековита, казват жители на близкото село Златовръх. Най-много изворът помагал при влошено зрение. Стари хора твърдят, че са се отървали от перде на очите, след като в продължение на няколко месеца всеки ден се плискали с вода от аязмото. В последно време обаче дебитът на чудотворния извор е понамалял. Смята се, че манастирът е възникнал покрай откриването на аязмото, съществувало много години, преди да бъде построен. Местните хора разказват легенда от XIX век, според която изворът се прочул, след като болната дъщеря на тогавашния владетел на района – Арап бей, оздравяла. Много поклонници идват в Араповския манастир заради чудотворната икона на Света Богородица. Миряни споделят, че докато се молят, сякаш реликвата оживява и започва да следи човека с очи. „Все едно е жива”, кръстят се хората.

Поставете оценка:

2.6

Оценка 2.6 от 5 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Полша предава на международното правосъдие клането в Катин

Полският президент Анджей Дуда заяви, че ще изправи пред международното правосъдие клането в Катин – масовото убийството на близо 22 000 полски военни от полицията на Сталин през 1940 г. „Геноцидът няма срок на давност. Ето защо ще настоявам този случай да бъде решен от международни трибунали. Скоро ще подадем […]