„БОЕЦ“: Минеков не е внесъл нито един сигнал за злоупотреби, включително за „Ларгото“

NetNews

Министърът на културата Велислав Минеков не е внесъл нито един сигнал до ОЛАФ, Европейската комисия или Европейската прокуратурата за корупция и злоупотреба. Това съобщиха на Facebook страницата си от Сдружение "БОЕЦ".

По думите на председателя на движението Георги Георгиев министърът не се сигнализирал дори за злоупотреби около ремонта на "Ларгото".

"В същото време отказва да предостави по ЗДОИ на БОЕЦ документите, договорите и актовете за Ларгото, за което заведохме дело и за съжаление Минеков е първият министър от служебния кабинет, срещу когото завеждаме дело", каза още Георгиев.

"Как така от "Пладнешкия грабеж" изведнъж всички дейности по строежа и изграждането на Ларгото се оказаха законни, а наложените санкции от ОЛАФ са незаконни", пита още той.

Припомняме, че в края на миналия месец министърът на културата обяви, че ще изпрати проектите за Ларгото, "Квардат 500" и "Яйлата" на европейския главен прокурор Лаура Кьовши.

По-късно обаче стана ясно, че е променил мнението си. Причината – бил длъжен да "защити държавата". В предаването на Сашо Диков по "Евроком" той каза:

"Диков, въпреки пладнешкия грабеж, аз трябва да защитавам държавата! Много е тъжно. Представи си също кого защитавам в този случай?! Представяш ли си в каква ситуация съм?!", каза Минеков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Преносима тонколона от Louis Vuitton във формата на "летяща чиния" и с цена от $2 900

Френската модна къща Louis Vuitton, специализирана в производството на дамски чанти, облекло и аромати, навлиза на високотехнологичния пазар със своя високоговорител Horizon Light Up. „Елегантен спътник“, според дизайнерите на компанията, съчетава дизайнерската традиция на Louis Vuitton с превъзходно качество на звука и авангардните технологии. Колоната е изработена от стомана, кожа […]