Божанков: ГЕРБ стана партия държава

NetNews

"Не обвързвам БСП със следващите редове. Това е мое лично мнение. Не сме изправени пред избор между служебен кабинет на президента Радев или редовен сега. Едното не изключва другото", пише червеният депутат Явор Божанков във Фейсбук. "Имаме нужда от: 1. редовен кабинет с няколко общи цели. Общи за България. Планът за възстановяване и устойчивост, зелената сделка, управление на кризата и нейните последици в здравен и икономически план.

Да освободим обществото от страх и зависимост. А това не става веднага. Изборни правила, ЦИК и други органи имат нужда от…свобода. Върховенство на закона. Като постигнем тези общи за България цели – оставка. След 6 месеца. 2. Служебен кабинет на президента Радев. Той провежда изборите и гарантира плавен преход на властта. В конституцията, слава на мъдрите ни предци, това е добре измислен механизъм. Отиваме на нови предсрочни избори. 3. Мафията страда. Началото е турено. Ако се хвърлим веднага в избори има няколко риска. Държавната власт не се усвоява или губи тутакси на 04.04. За над 10 години ГЕРБ стана почти БКП – партия държава. От ниско чиновническо ниво – до върховете на държавата – партията има железен контрол.

В тандем с Пеевски, прокуратура, служби и всякакви репресивни органи – имаме опонент, който не само не е свален от власт, а ще се върне „с 200“ при евентуален провал в следващите седмици. И няма на кого да се сърдим. Този кабинет не може да бъде коалиция. Идеологически съставните му части са и ще останат абсолютно несъвместими. Лакомия за постове в момента е непростим грях. Управлява ни брутална мафия без цвят, граница и идеология. Преди да я обезвредим или поне омаломощим – не можем да проведем битка ЗА и ПРОТИВ необлагаемия минимум. Не може да има дебат либерално – консервативно. Нито дясно и ляво. Мъдрост, колеги. Заради нашия общ дом.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Арда шокира ЦСКА в последната секунда

ЦСКА и Арда не се победиха в драматичен двубой от 23-ия кръг на efbet Лига, завършвайки 1:1. Жорди Кайседо се разписа в 68-ата минута с глава, но преди топката да стигне до еквадореца Георги Йомов, който изгради атаката, бе в засада. Арда изравни в третата минута на добавеното време след […]