Божанков: Да употребиш протеста е лош старт на политическата ти кариера

NetNews

„У нас гражданската енергия е вече крехка. Защото многократно е употребявана. В лошия смисъл. Бях там всеки ден. С много други – партийни и безпартийни. Политизирането на протеста означаваше неговата незабавна смърт. Затова съм щастлив, че не го направихме тогава“, написа във фейсбук депутатът от левицата Явор Божанков веднага, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя да не се подменя истината за протеста и изложи пет факта, уточнявайки, че активисти от партията са се включвали ежедневно, но и запита къде тогава бяха от „Има такава държава“. Реакцията на Нинова дойде по повод опитите БСП да бъде „пришита“ към статуквото.

Божанков, който бе един от най-активните участници в протеста, в поста си написа още: „Днес обаче едни се обявиха за "партии на протеста". Разбирам, да бяха се нарекли – новите партии. Въпреки, че някои са били в парламента, когато съм бил малолетен. Такова действие прави всеки следващ протест потенциален инкубатор за политически мераци. И това убива искрата на съпротива срещу всяка уродлива власт. Защото утре протестът може да е срещу Слави, Мутрите, срещу БСП или срещу всеки, който се самозабрави и употреби властта за себе си. Но да употребиш протеста по пътя към властта е лош старт на политическата ти кариера“.

Депутатът е озаглавил поста си така: „За "Партиите на протеста". (Само как звучи 🙂 )“.

Серия от реакции на други социалисти-депутати се появи в социалната мрежа във връзка с подмяната на реалността около протестите. Те придружиха постовете си със снимки от собственото си участие в лятното масово недоволство срещу модела „ГЕРБ“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Скална маса затвори едната лента на пътя Белово - Юндола

Временно движението при 11-тия км по третокласния път Белово – Юндола се осъществява двупосочно в една лента поради свлякла се скална маса. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина