Божанков: Никой не оказва натиск на България за предоставяне на оръжия за Украйна

NetNews

Позициите на БСП са ясни, няма промяна в тях. Решението за предоставяне на оръжия за Украйна се гласува в Народното събрание, но зависи от Министерски съвет. БСП заяви, че няма такова решение да се вземе, докато сме в управлението. Това каза депутатът от БСП Явор Божанков в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Tази коалиция е сложна и е решение на дълбока обществена криза. Тогава имаше два избора – да съберем различни гледни точки в едно и да дадем политическа стабилност на държавата или да има серия от избори по време на война, каза още той.

По думите му нито НАТО, нито Европейския съюз, нито Украйна и Зеленски не указват натиск към България за предоставяне на оръжия.

Борисов иска изпращане на оръжия на всяка цена, готов е да обяви война на Русия и на целия свят. Него въобще не го е грижа дали ще пращаме оръжия, или не. ГЕРБ гласуваха против здравна помощ за мигрантите, закичени с украински лентички. Борисов гледа къде има противоречие, къде може да създаде проблем на управляващото мнозинство, но той създава проблем на цялата страна“, добави той.

Божанков отбеляза, че 80% от заетите в България са предложили мерки за справяне с кризите. Сред тях таван на цените на газа, който да се компенсира, облагане на свръхцените на енергетиката.

Правителството започна в много трудна ситуация ковид кризата, инфлация сега и войната. Цените на петрола не зависят от нас. Можем да се справим с вътрешнополитическата криза, добави още депутатът от БСП.

Ако някой иска да сваля правителството да помисли за българския национален интерес. Нямаме нужда от нови избори. Сега е моментът да дефинираме националния интерес, уточни Божанков.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Следващата война - в Молдова?

Времето, в което в Молдова се чувствахме относително сигурни, заради героичната съпротива на Украйна срещу агресията на Путин, включително и заради големия военен успех – потапянето на флагмана на руския Черноморски флот – “Москва”, отмина. Случващото се в сепаратисткия регион на Приднестровието не вещае нищо добро. В понеделник, 25 април […]