Бойко Борисов: Кирил Петков заплашва България, не енергийната криза

NetNews

„България не е застрашена от енергийна криза, а от Кирил Петков и компания. Днес може да взимаме газ и от Гърция, и от Турция, и отвсякъде… За целта обаче трябваше да имаме мислещ министър, но когато прякорът му е Кеша… Актуални са думите ми отпреди, че България е 100% диверсифицирана. На 31 декември трябваше да е готова и гръцката връзка. Сега от 22 държави, които търгуват с Русия, газът е спрян само на България“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещение в Бургас в сряда.

Според него българите ще платят „страховита цена за това, че некомпетентни хора попаднаха случайно в управлението, всички ще платим, че докарахме промяната – ще направят нови олигарси или ще се върнат старите“

„Помните ли, когато ви показвах реверсивните компресори и подменихме десетки от тях с най-мощните, за да може да вкарваме от България в Турция и от Турция в България? В Румъния в Сърбия – 100% диверсификация”, коментира Борисов.

Според него „полезният ход е веднага да си отиват и да идва компетентен човек, който още днес да реши въпроса”.

Бившият енергиен министър Делян Добрев изрази съмнение, че страната ни не е открила своя сметка в „Газпромбанк“ умишлено. „Това е следващата стъпка след уволнението на Николай Павлов. Не искат да го има руския газ, за да купуват газ от посредници, а той ще е два пъти по-скъп. Това буквално ще означава унищожаване на икономиката на България“, категоричен бе Добрев.

Борисов коментира и предстоящото посещение на българска делегация в Украйна. „Отиват там, за да си правят селфита, да се снимат със Зеленски“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Запитан дали и кога прогнозира да има предстоящи избори, той отговори: „Виждам най-сетне президентът Радев, това което ни натресе, да си го отзове, да събере политическата класа, лидерите, тези, които знаят и могат, да им постави задача и в рамите на този парламент е най-добре”.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Министерството на вътрешните работи на Приднестровието съобщи за стрелбата от Украйна

Министерството на вътрешните работи на непризнатата Приднестровска молдовска република (ПМР) съобщи, че от Украйна са извършени изстрели в посока приднестровското село Колбасна. Съответна информация беше публикувана на сайта на ведомството, пише Лента.ру. От Министерството на вътрешните работи съобщиха, че в небето над селото през нощта са били забелязани няколко дрона, […]