Болни с COVID седят в коридори в болницата в Пазарджик, докато им намерят легла

NetNews

Болницата в Пазарджик вече е претоварена от болни с COVID, съобщи БНР. За първи път от края на май броят на хората, настанени в болници заради коронавирусна инфекция, надхвърли 4 000, след като през последното денонощие са приети още 85 души. Почти няма промяна в броя на настанените в интензивни отделения – те са 334 души.

Многопрофилната болница в Пазарджик, където работи единственото Спешно отделение в областта, е претоварена. Налага се болни да престояват в коридорите, докато бъдат намерени свободни Covid -легла, каза директорът на болницата д-р Красимир Темнилов. "Имаме и заболели медицински сестри. Спешното отделение е прекалено натоварено – линейка след линейка вкарва пациентите и в един момент, то се „запушва“ от пациенти.

Тези пациенти трябва да бъдат обработени, да се изследват, да бъдат прегледани, консултирани от интернист. Всичко това изисква време. Като нямаме място, започваме да звъним по другите лечебни заведения и да питаме дали някой ще може да приеме съответния пациент. Преди имаше координатор – телефон, на който координираше между лечебните заведения, а сега в момента се мъчим да осигурим пациентите. Здравната система вече се претовари достатъчно много", обясни директорът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Запознайте се с новата Dacia Jogger - най-евтиният седемместен модел в Европа и у нас

Париж, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Точно преди автомобилното изложение в Мюнхен, румънската марка Dacia представи своя нов модел – Jogger. Най-общо казано автомобилът представлява компактно комби с функции на кросоувър. Въпреки изцяло новото и непознато име, моделът представлява доста по-просторна версия на сегашните Logan и Sandero. […]