Борисов изтъкна предложението за пропорционално разпределение на ваксините в ЕС и пред Шарл Мишел

NetNews

Министър-председателят Бойко Борисов проведе видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, съобщиха от пресцентъра на кабинета.

Председателят на Европейския съвет провежда серия от разговори с държавните и правителствени ръководители на страните членки в рамките на подготовката на заседанието на лидерите на 25 и 26 март 2021 г. Целта е предварителен обмен на мнения по темите от актуалния дневния ред.

В рамките на срещата са били обсъдени темите, които ще бъдат във фокуса на разговорите на евролидерите в Брюксел идната седмица – ответните действия срещу пандемията от COVID-19, единният пазар, промишлената политика, цифровата трансформация и икономиката, положението в Източното Средиземноморие и отношенията с Русия.

Премиерът Бойко Борисов отново е изтъкнал предложението на България, Австрия, Латвия, Словения, Чехия и Хърватия за компенсационен механизъм за разпределение на ваксините срещу COVID-19 в ЕС на база човек от населението. Министър-председателят акцентирал върху необходимостта от европейска солидарност и обединение по темата, за да се гарантира едновременно изпълнение на фазите на ваксинационните планове в държавите членки. "В противен случай биха възникнали огромни различия между отделните държави в процеса на имунизация на населението", е посочил Борисов пред Шарл Мишел.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обсъдиха възможността за създаване на медицински колеж в Ямбол

Възможността за създаване на Медицински колеж в Ямбол бе обсъдена на работна среща между директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Димитър Рунков, доц. Цветан Велинов – декан на Факултета по медицина в бургаския университет „Асен Златаров“, областния управител Димитър Иванов и кметовете на общините Бургас, Ямбол, Елхово и Стралджа. „Регионът […]