Борисов отсече: България е в пълна готовност да посрещне първите ваксини

NetNews

''Европейската агенция по лекарствата даде положително становище за използването на ваксината на Пфайзер и Бионтех. Оценката се базира на научни данни, които доказват, че ваксината е безопасна и ефективна''. Това написа в профила си във Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов, който от месеци не се е срещал с български медии. Нещо, което може би е минимум европейски прецедент.

''Очаква се Европейската комисия да издаде разрешение за употреба на ваксината в ЕС още тази вечер. България е в пълна готовност да посрещне първите ваксини. Благодарение на общите европейски усилия скоро ще се справим с тази криза'', пише още в профила на премиера Борисов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Заедно срещу заплахата! Путин похвали компанията "АстраЗенека"

Руският президент Владимир Путин похвали днес британската фармацевтична компания "АстраЗенека" за решението ѝ да направи пробно комбиниране между своята експериментална ваксина срещу COVID-19 и руската "Спутник V", предаде Ройтерс. Путин направи изказването по видеоконферентна връзка на виртуално събитие, на което "АстраЗенека" подписа меморандум за сътрудничество с руския институт "Гамалея", разработил […]