Борисов се скара на Ананиев: Киро, правил си някоя мошенгия!

NetNews

Премиерът Бойко Борисов, който е на поредна инспекция из страната, коментира добрата финансова новина, която по-рано днес бе съобщена, а имено, че международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута.

Заедно с премиера са министърът на финансите Кирил Ананиев и шефът на образователното ведомство Красимир Вълчев.

„Винаги сме уверявали президента Радев, че сме стабилни финансово в дългосрочен план. Без да коментирам излишно доклада на Fitch Ratings това искам да го сложите на сайта на финансовото министерство, за да може всички да провъртат какво пишат най-добрите финансисти в света.

Това е за всички, които казват, че сме омръзнал и ако дойдат на власт те с малките си проценти ще стане нещо много интересно“, каза Борисов.

„Във всичките години, когато разни коалиции идваха на власт си спомняте, че една по една бяха спирани всички европейски програми. Те се опитваха да се оправдаят, че ние сме били преди тях и видиш ли заради това било така. Но като дойдем ние от ГЕРБ на власт всички фондове работят“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

„За опонентите ми промяната е несигурност, защото е елементарно да се види – когато сме ние оценките са стабилни и добри.

БСП например са шампиони – при тях са фалирали куп банки“, допълни Борисов.

„Да кажеш, че у нас е разруха и сме фалирали е откровена лъжа. Толкова много сме направили – хората го оценява“, каза Борисов .

„Киро, ти си правил някоя мошенгия, защото опровергава тези, които сега лъжат, лъжат, лъжат от сутрин до вечер по телевизиите. Ако не си правил мошенгия мога само да те поздравя“, пошегува се премиерът с финансовия министър.

„Обръщам се към тези, които правиха протест за влизането ни в Еврозоната. Доклада показва, че това е един от най-големите ни успехи.

Неблагоприятно е да дойдат други да управлява. Неблагоприятно политическо развитие е сегашната коалиция да не управлява. После ще си хапем ръцете и ще се чудим защо се върнахме с развитието на страната с 2-3 години“, каза още премиерът.

Борисов коментира и ситуацията с разпространението на коронавируса у нас и ваксинирането: „Вчера малко им се накарах, а гледате сега колко големи опашки от желаещи има за ваксиниране срещу коронавирус. Това ни е спасението – мощна армия от преболедували с антитела и мощна армия от ваксинира“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Зрелищна каскада затвори пътя между Банско и Гоце Делчев

Зрелищна каскада стана на пътя между Банско и Гоце Делчев. Камион се е качил върху подпорна стена на пътя. Тежката катастрофа затруднява движението, край село Господинци, пише Пиринско.ком. Не се съобщава за ранени или загинали, но шофьорът на камиона е ранен. Най-вероятно той е задрямал и качил композицията на подпорната […]