Борисов с първи коментар след изборния ден (ОБНОВЕНА)

NetNews

"За пети пореден път печелим парламентарни избори. Пометохме всички. Благодаря на моята партия, а след дни ще благодарим и на суверена. Благодаря и на всички медицински лица, които и днес лекуват и ваксинират. Това са избори, които нашето поколение не помни – в пандемия. Това заяви на живо във Фейсбук след края на изборния ден лидерът на ПП ГЕРБ и министър-председател на републиката – Бойко Борисов.

Той направи първото си изказване след изборната победа от своя дом.

"За да угодим купихме машини 45 млн. лв. Какво се оказа – огромната част от хората не пожелаха да гласуват на тях. За да можеше изборите да са максимално честни, на нас се наложи да сложим и машини", оплака се Борисов.

"Знаем, че не сме идеални. Радвам се, че толкова партии влизат в Народното събрание, защото ми омръзна сам да нося отговорност", допълни Бойко Борисов. Много били партии – напротив! За мен е най-добре да има възможно най-голямо представителство", коментира Борисов.

"И без Борисов ще съмне, но имате ли по-опитен от мен? Някой, който да се е справил с три кризи – миграционна, финансова, пандемия.Вие не усетихте,че сме в пандемия, обърна се премиерът към избирателите.

"Нямате експертиза да се справите", обърна се Борисов към опонентите си и допълни: "Направете нещо анти-Борисов – нямаш морала да казваш, че си по-достойния, а не си. Мили опоненти, израдвайте се, станахте депутатите, това беше зора от лятото, а обяснявахте, че хората не ни искат. Имаш 5%, 9%, а ние имаме 25% – това е без значение, нека да видим кой работи за народа".

"Аз ви предлагам мир – да сложим експертите, а до декември да успеем да излезем от пандемията. Това е моето предложение към всички – израдвайте се за няколко дни, но след това да се помисли кое е разумното. Да видим дали можем да се обединим в доброто на народа.

Премиерът благодари на членовете на ЦИК, СИК, хората, които работиха с карантинираните и болните, както и на външно министерство и др.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дянков: Политиците трябва да направят по-широка коалиция

"Политиците трябва да направят по-широка и стабилна коалиция. Така ще могат да се борят и с пандемията. Тук, Байдън, се справя много добре. Вчера бяха ваксинирани 4 милиона американци". Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков часове след края на вота у нас. И поясни, че гласуващите във Вашингтон говорят, […]