Борят се за живота на 12-годишното дете, паднало в кладенец

NetNews

12-годишно дете е с опасност за живота след падане в необезопасен, пресъхнал кладенец. Инцидентът е станал преди три дни в изоставен частен имот в плевенското село Обнова, предаде БНТ. Момичето, заедно с други деца, брали билки в района. Докато вървели в тревата, ненадейно 12-годишното дете пропаднало в кладенеца, дълбок над 20 метра.

На мястото веднага са пристигнали екипи на пожарната. Момичето е настанено в реанимацията в Плевен, а състоянието му остава тежко. Върху опасния кладенец вече е поставен временен капак и обезопасителни знаци. Тепърва обаче предстои да бъдат издирени собствениците на имота.

"С алпийски способи се спуснах надолу, за да видя какво е състоянието на лицето и след това предприехме спасителни действия. При самото спускане долу недостатък беше, че самият кладенец е твърде дълбок, 28 метра е и това единствено ни отне повече време, за да стигнем до самото пострадало лице. Там вече я обезопасих и я изтеглихме с помощта на други колеги. Предполагах, че има счупвания и други вътрешни наранявания и съм бил максимално щадящ към движения, за да не се навреди повече.", сподели пред обществената телевизия един от отзовалите се пожарникари Генади Георгиев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

MÅNESKIN покориха Евровизия и световните класации

Италианската рок група Måneskin, чиито псевдоним означава “лунна светлина“ на датски, е големият победител в Евровизия 2021. Още преди уникалния триумф на конкурса, песента “ZITTI E BUONI”, с която впечатляващите артисти представиха родната си Италия и завладяха Европа, се превърна в най-стриймвания трак от конкурса в цял свят, събра над […]