Ботев Пловдив не успя да победи Зоря Луганск

NetNews

Отборите на Ботев (Пловдив) и Зоря Луганск завършиха наравно 1:1 в първата контрола на "канарчетата" от лятната подготовка на тима. Мачът се игра в турския град Бурдур. Маркиньос (13) изведе пловдивчани напред. В 48-ата минута украинският тим възстанови равенството чрез Александър Гладкий.

Двата тима предложиха интересни първи минути на мача, в които погледната на няколко пъти към противниковата врата, без да застрашат сериозно съперника. В 7-ата минута Георги Аргилашки улови топката, след като футболист на Зоря влезе в наказателното поле, където се справи с двама защитници. Ударът му обаче беше слаб и попадна право в стража на Ботев.

В 13-ата минута Ботев организира добра атака, при която Емануел Току показа скоростта си. Той проби през центъра, пусна подаване към Маркиньос, а бразилецът със силен шут в долния десен ъгъл на вратата матира Шевченко.

В 30-ата минута нов удар на Маркиньос по подбие на този при гол премина встрани от вратата. Зоря отговори с няколко шута от далечна дистанция, които обаче бяха крайно неточни. В 39-ата минута шут на Току прелетя над горната греда. В последната минута на първото полувреме Аргилашки показа добър рефлекс. Вратарят плонжира блестящо, за да отрази удар от далечна дистанция, насочен в левия му ъгъл.

Второто полувреме започна силно за украинците и те възстановиха равенството още в 48-ата минута. Владислав Кабаев проби през центъра, след което пусна подаване към свободния в наказателното поле Владислав Кочергин. След удара му имаше намеса на вратаря на Ботев, но при добавката Александър Гладкий не сгреши.

Видимо футболистите на Зоря бяха по-активни от "канарчетата" през втората част. Те създадоха няколко добри атаки по фланговете, като центрирането не спореше и нападателите се разминаваха.

В 85-ата минута новото попълнение на Ботев Антоан Бароан беше много близо до това да се разпише. Три негови удара в рамките на няколко секунди бяха парирани от вратаря на Зоря.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Водата в Добрич вече е годна за питейно-битови нужди

Подаваната от ВИК – Добрич вода вече отговаря на здравните изисквания и същата може да се ползва за питейно-битови цели от населението на град Добрич, съобщиха от местната Здравна инспекция. До вчера единствено в квартал „Добротица“ в Добрич водата беше годна за питейно-битови нужди. Останалата част от града трябваше да […]