Ботев Пловдив спечели бронза и отива към Лигата на конференциите

NetNews

Ботев Пловдив постигна успех с 2:1 над Славия, за да спечели третото място в крайното класиране на родната Първа Лига.

Джак Лейн вкара двете попадения за домакините, докато за гостите се разписа Валентин Петров. През първата част пък гол на Кристиян Добрев бе отменен заради засада.

Трите точки за „канарчетата“ означават, че активът в крайното класиране на клуба е 53 точки, което е с точка повече от Левски.

Славия междувременно не успя да спечели нито един мач от шампионската група, след като първенството бе разделено, а така остана само с 37 пункта и шестото място в крайното подреждане.

Ботев ще трябва да започне да стяга селекция за квалификациите в Лигата на конференциите, ако иска да се пробва да атакува първото си европейско участие от 1991 г. насам.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBotev.Plovdiv%2Fposts%2F10160490266582625&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“610″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Лудогорец приземи Левски в мач на честта от последния кръг у нас

Левски и Лудогорец завършиха 0:1 в последния мач от българската Първа Лига, което се оказа просто един мач на честта и за двата клуба. Сисиньо вкара единственото попадение в срещата още в средата на първата част, а до края Адриан Андреев и Слуга се оказаха главните действащи лица със своите […]