Британци преработиха класическо Porsche 911 на ток

NetNews

Преди едва няколко седмици от Opel показаха Manta GSe Elektromod, която представлява класическа Manta с някои модерни решения и задвижване на ток. Проектът на Everrati е подобен, като от компанията са се заели с Porsche 911 от поколение 964.

Класическото купе е преработено и вече работи само и единствено на ток, като електромотор, задвижващ задните гуми генерира 500 конски сили и позволява ускорение от 0 до 100км/ч за по-малко от 4 секунди.

Батерията е с капацитет от 53кВч и е достатъчна за пробег от около 240км. Зареждането на батерията от 10 до 100% отнема по-малко от час, като колата позволява и така нареченото регенеративно спиране, което подпомага зареждането на батерията при отпускане на газта.

Що се отнася до самия процес, хората от Everrati са направили редица преработки по купето, за да бъде готово в крайния вид в който го виждаме, като част от промените са съсредоточени и в интериора. Там можем да намерим електрически седалки, климатик и модерна мултимедия, част от класическата серия на Porsche.

Колата която виждате на снимката е първата, която успешно е преминала през процеса по електрификация, като от компанията споделят, че останалите автомобили ще бъдат готови по-късно тази година. За да се сдобиете с такъв обаче, трябва да отделите поне 290 хиляди евро, без в тази цена да влиза Porsche-то.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цялата истина за новата на Кадиев

Откакто стана ясно коя е новата изгора на Александър Кадиев, информациите за нея в публичното пространство бликат една по една, а за това любезно съдейства, разбира се, и актьорът. Синът на Катето Евро прави всичко възможно, за да провокира медииното любопитство към Ивелина Чоева. И докато Катерина Евро по-тихо или […]