Броени дни преди изборите ускорено издават нови лични карти

NetNews

В седмицата преди 11 юли 2021 г., когато ще се проведат извънредните избори за Народно събрание, е създадена организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, да имат възможност да упражнят правото си на глас, съобщават от ОД на МВР – Ямбол.

В Дирекция „Български документи за самоличност“ издаването на нови лични карти върви в ускорен режим. Това важи за случаите на изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 09 юли 2021 г.(петък), по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват, допълват още от полицията. 

За да бъде издадено такова, е необходимо гражданите лично да подадат искане в ОДМВР и РУ при ОДМВР за дните от 06 юли 2021 г. до 10 юли 2021 г. в часовия диапазон между 08.30 ч. до 17.00 ч. Освен в събота, такива заявления могат да се подават и в самия изборен ден – 11 юли(неделя).

От полицията уточняват, че удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

 Те се издават с цел само, за да послужат пред секционната избирателна комисия и валидността и е единствено в рамките на изборния ден.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Полицията в Пловдив работи по 12 сигнала, свързани с изборни нарушения

По-рано днес пред БНР вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че в Пловдив са се купували гласове от името на партия ГЕРБ. "Прокуратурата ще разкрие дали дамаджаните имат някакво правно значение, това ще се види. Борисов може да даде отговор на този въпрос. Прокуратурата трябва да даде повече информация оттук насетне. […]