Броят на загиналите в Афганистан е над 1100

NetNews

Броят на загиналите от земетресението във вторник в Афганистан нарасна до 1150, съобщи местен служител, цитиран от Анадолската агенция.

Най-малко 1600 души са били ранени при земетресението с магнитуд 6,1 по Рихтер, което разтърси източната част на страната, каза Абдул Уахид Раян, високопоставен служител на талибаните и генерален директор на държавната информационна агенция „Бахтар“. Около 1800 къщи са разрушени, добави той, цитира news.bg.

Спасителите продължават да разчистват отломките, за да освободят ранените и да извадят телата на загиналите. Хуманитарна помощ от Пакистан, Катар и Иран е пристигнала в страната, каза служителят.

Пактика и Хост са най-засегнатите афганистански провинции, където няколко села бяха напълно разрушени от смъртоносното земетресение.

„Нуждаем се от храна и подслон“, каза Халид Задран, говорител на полицията в Кабул.

В сряда временното талибанско правителство в Афганистан обяви пакет от помощ от един милиард афгани (над 11 милиона долара) за жертвите.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Руското посолство в България реагира на обвиненията за сваляне на правителството

От руското посолство в България отказаха коментар по вътрешните работи на страна. Така в дипломатическото ведомство отреагираха на обвиненията за сваляне на българското правителство, отправени по-рано от премиера на страната Кирил Петков, предаде РИА Новости. „Посолството няма да коментира вътрешните работи на България и изявлението на министър-председателя на България“, подчертаха […]