Бруно Акрапович попадна в престижна класация

NetNews

Най-тиражният вестник в Германия "Билд" публикува вчера голям материал със заглавие "Треньорският космос Майнц". В него се обяснява, че от школата на скромния немски тим са излезли не само изключителни имена като Юрген Клоп и Томас Тухел, станали европейски шампиони, но и редица други специалисти, работещи в Германия и в цяла Европа, пише "Мач Телеграф".

Като един от тези треньори е посочен и Бруно Акрапович, който направи чудеса с Локомотив Пловдив, но бе уволнен след кратък престой в ЦСКА.

"53-годишният Бруно Акрапович играе за Майнц от 1995 до 1998 година. Работи като треньор в Хърватия, Гибралтар и Северна Македония. До март той работи в България за традиционен клуб като ЦСКА", пише "Билд".

"В Майнц са израснали десетки треньори, които в момент водят елитни отбори, и още поне толкова, които са начело на втородивизионни тимове в Германия или чужбина. Причината за тази генерация от специалисти е визионерът Волфганг Франк. Починалият през 2013 година треньорски гуру учеше играчите на пресинг, като в тези редици бе и самият Клоп. Много важен момент е, че той ги учеше да мислят като треньори", разказва шефът на Майнц Кристиан Хайдел.

Изброяват се също така имената на Марко Розе, който пое Борусия Дортмунд, Сандро Шварц, който е начело на Динамо Москва, Торстен Либеркхнехт (Дуисбург) и Дейвид Вагнер, който вкара Хъдърсфийлд във Висшата лига.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Интер и Ювентус са готови да спасят Пянич от Барселона

Халфът на Барселона Миралем Пянич може да се завърне в Италия, а фаворити за подписа му са сочени бившия му тим Ювентус и Интер, информират медиите в Италия. 31-годишният национал на Босна премина при каталунците само преди година в сделка на стойност между 60 и 70 милиона, а в обратна […]