Брънзалов: Карантината за болни от COVID трябва да се намали

NetNews

Карантината за болните от Ковид трябва да се намали, както е в редица държави в Европа. За това призова в студиото на „Добро утро, Европа“ д-р Николай Брънзалов, който е общопрактикуващ лекар и част от ръководството на лекарския съюз.

„Тази вълна няма да бъде толкова тежка като предходните. Заболяването определено протича много по-леко“, посочи д-р Брънзалов.

По думите му статистиката не е точна, защото едва ли повече от 20-25% от хората със симптоми са тествани.

Д-р Брънзалов подчерта, че здравното министерство трябва да работи в насока ускоряване процеса на ваксинация.

„Това е болест, която удря най-тежко хората със съпътстващи заболявания“, подчерта медицинският експерт.

Според него интересът към ваксинацията е много слаб.

„Там нещата са почти замрели за съжаление“, каза още той.

„Общопрактикуващите лекари ще поставят ваксини ако е паднала административната тежест и имат пълна подкрепа, каквато имаха допреди няколко месеца – ваксините се носеха в кабинета, пациентите се записваха и се поставяха ваксини. В момента трябва да пращам санитарка и да се пишат една камара бумаги, за да отиде с хладилна чанта и да ми я донесе и дозите да са точно определени, а някои записани пациенти няма да дойдат“, обясни д-р Николай Брънзалов.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ЕС иска да състави нов пакет от финансова помощ за Украйна

Европейският съюз възнамерява да състави до септември нов пакет от финансова помощ за Украйна, който да възлезе на около 8 млрд. евро, посочи в четвъртък източник от германското правителство, цитиран от Ройтерс. Част от пакета ще бъде съставен от безвъзмездни средства, които не трябва да се изплащат, докато друга част […]