БСП излезе с декларация против провеждането на Луковмарш

NetNews

За поредна година сме напът да станем свидетели на един от най-позорните актове в съвременната си история – провеждането на така наречения Луковмарш. Това се посочва в Декларация на Изпълнителното бюро на БСП, публикувана от председателя на партията Корнелия Нинова.

"Под егидата на един от най-яростните привърженици на нацистката и антисемитската идеология, ген. Христо Луков, развявайки нацистки символи, десетки планират да демонстрират в подкрепа на религиозна и етническа омраза.

Под фалшивия предлог, че защитават възраждането на българската държава и нейния просперитет, че изразяват началата на патриотизма и национализма, организаторите на Луковия марш отново ще поведат млади хора в подкрепа на омразата и ненавистта.

Провеждането на т.нар. Луковмарш е в разрез не само с Конституцията и законите на Република България, но и с ценностите на българското общество – общество, спасило българските евреи от лагерите на смъртта.

Убедени сме, че e огромна грешка да допуснем провеждането на шествие в чест на личност и идеология, която символизира най-мрачните моменти от европейската история през 20-ти век.

Настояваме, всички политически партии, поддържащи европейските ценности, публично да се противопоставят на поредната манифестация на нацизъм и ксенофобия и категорично да осъдят всички форми на фашистки и националистически прояви. Призоваваме кметa на София Йорданка Фандъкова ясно да заяви позицията си по темата Луковмарш и отново да положи необходимите ефективни усилия за възпрепятстване провеждането на този парад на омразата.

Наш дълг е да се противоставяме на екстремизма, фашизма, расизма, ксенофобията, антисемитизма и всички други форми на дискриминация. Призоваваме, всички институции и политически партии категорично да защитим и този път европейските и националните ценности на толерантност и солидарност", се посочва още в декларацията на БСП.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тези 5 думи блокират щастието ни

Екстрасенсите споделят за някои опасни думи, които пречат на щастието – буквално го блокират. Мнозина вече неведнъж са чували, че мислите и думите са съществени. Положителната мисъл и добрите думи помагат за постигането на успех, а негативното отношение към живота и негативната оценка за себе си и всичко, което се […]