БСП одобри управленската програма

NetNews

БСП окончателно одобрява управленската програма на „Продължаваме Промяната“ и очаква партията да събере подкрепата на 121 депутати, за да върне изпълнен мандат. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова след заседание на Националния съвет на партията.

„Очакваме ПП да проведе до края разговорите за подкрепа на правителство и да гарантира 121 депутати – най-малко. Ако те не осигурят тази подкрепа, утре няма да бъде внесен кабинет. Ако такава бъде осигурена, БСП одобрява програмата за правителство. Удовлетворени сме от нея заради силния социално-икономически пакет. Имаме предвид – безплатните учебници и лекарства за деца, увеличаване на вдовишката добавка за пенсионерите, целият пакет подкрепа за младите хора и семействата“, уточни тя.

Ако кабинет бъде съставен, БСП ще предложат същите четирима министри, които са и в сегашното правителство. Това са самата Корнелия Нинова, Георги Гьоков, Иван Иванов и Христо Проданов. В управленската програма също така е включено искането на БСП за опит за възобновяване на дипломатическите отношения между България и Русия.

На въпрос дали се предвиждат нови министерски постове за БСП в проектокабинета, Нинова заяви, че това зависи от преговорите на „Продължаваме Промяната“ с останалите политици.

Вчера лидерката на социалистите призна, че БСП все още има бележки по проекта на управленската програма и затова проведе нов разговор с Асен Василев.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Зам.-министър на финансите: Няма намаление на парите по Плана за възстановяване

Мистерия с парите от Плана за възстановяване няма. Още 2020 година тогавшният премиер е подкрепил механизъм за преизчисляване на средствата през 2022 година. Този документ е подписан в средата на 2020 година от всички лидери на държавите в Европейския съюз и е станало на Европейски съвет. Този договор трябва да […]