БСП поиска оставката на министър Кацаров

NetNews

„Въвеждането от служебния кабинет на „зелен сертификат“ по този необмислен начин е неприемливо и неработещо. Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме да подаде оставка.” Това призовава в свое решение ръководството на социалистите, публикувано от Кристиан Вигенин на неговия Фейсбук профил.

Ето и целият текст от стената на зам.-председателя на БСП Кристиан Вигенин:

„ИБ на БСП настоя за преразглеждане на мерките и оставка на министър Кацаров:

Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на „зелен сертификат“ по този необмислен начин е неприемливо и неработещо.

Тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България. Ако такъв сертификат няма да се изисква за деца до 12 години, това означава ли, че е задължителен за деца между 12-18 години и че те трябва да бъдат ваксинирани?

Настояваме решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново. Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме да подаде оставка.“

„Трябва в по-голяма степен да се насърчи ваксинацията, без тя да става задължителна както за хората като цяло, така и за отделни професионални групи“, бе мнението на Кристиан Вигенин по темата, споделено вчера в предаването „Лице в лице“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Три европейски гранда са набелязали Икарди

Според “Gazzetta dello Sport” Мауро Икарди е останал в полезрението на италианските грандове Ювентус и Милан, както и на лондонския Тотнъм. 28-годишният нападател е твърда резерва в състава на Пари Сен Жермен този сезон и има желание да напусне, когато трансферния прозорец отвори. Бившата звезда на Интер е свързван с […]