БСП – София: Оставката на Тодор Чобанов е много закъсняла

NetNews

Освобождаването от длъжност на заместник-кмета доц. д-р Тодор Чобанов е многократно искано от общинските съветници от „БСП за България“, отдавна чакано и много закъсняло. Ресорът на Чобанов – култура, образование, спорт и младежки дейности, през годините, в които той бе заместник-кмет, е белязан от много проблеми, спорни решения и скандали. Това заявиха от пресцентъра на БСП – София.

„Емблематични са хроничният недостиг на места в детските заведения и липсата на желание да бъде решен, опитите минералните бани в София да бъдат превърнати във всичко друго, но не и да се ползват по предназначение за балнеоложки дейности, условията за спорта и скандалните предложения, свързани със спортни обекти, като този в "Драгалевци", а сега и в "Бояна", ремонтите на общинските културни институти, състоянието на гробищните паркове и скандалния конкурс за избор на ръководството им. Всяка една от тези теми – по отделно и взети заедно, са основателна причина за отстраняването на Тодор Чобанов от длъжността му“, категорични са социалистите.

Според групата на БСП в СОС е много важно, освен конкретният повод, да станат ясни и да бъдат публично достояние и същинските мотиви за решението на кмета на София Йорданка Фандъкова. Те ясно ще покажат дали са осъзнати всички пропуски, нередности и несвършена работа в този изключително важен ресор от дейността на Столична община. Дали отстраняването на Чобанов е знак, че управляващите в София имат воля за решаването на проблемите в културата, образованието и спорта в столицата.

„А ясният знак за осъзнаване и катарзис от страна на кмета Фандъкова би било личното поемане на ресора, който тя отлично познава“, считат общинските съветници от „БСП за България“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Вкусен Великден" дари на Ямбол Гимназията по туризъм

"Вкусен Великден" бе изненадата, с която Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм зарадва гражданите на Ямбол за предстоящия светъл християнски празник. По този повод възпитаници на училището приготвиха стотици мини козунаци, които дариха на всеки желаещ да опита вкусното изделие. Благотворителното събитие се проведе на 29 април пред Регионална библиотека "Георги Раковски" в центъра на Ямбол.