Бум на онлайн секса заради коронавируса

NetNews

COVID-19“ е предизвикал истински бум на секса онлайн и на порнографията сред тийнейджърите на Италия – до този извод стигна в проучване специализираната в изучаването на проблемите на младите хора на Апенините фондация „Фореста“, пише flagman.bg. Сътрудниците на институцията са интервюирали 5000 италианчета между 14 и 18 години от три големи области на страната, след което са направили единодушно заключението, че пандемията е променила коренно стила на половия живот и секс-привичките на подрастващите.

Като според ръководителя на проучването проф. Карло Фореста става дума за изграждането на ново отношение на тийнейджърите към сексуалността – принудени от всевъзможни забрани да си стоят вкъщи, те я изживяват пред екраните на компютъра, таблета или смарт-телефона много по-свободно и с доста по-малко задръжки. Доста интересно е твърдението на Фондацията „Фореста“, че във времето на COVID-19 италианчетата са преоткрили своята сексуалност благодарение на интернет.

Така например в сравнение с периода 2018 – 2019-та година през 2020 – 2021-ва се е удвоил броят на подрастващите, които се доверяват безпроблемно на сайтовете за запознанства в мрежата. Рязък скок нагоре пък се констатира най-вече към порнографията, която вече изглежда като нова и постоянна привичка най-вече за момичетата, позволяваща им да се отдават волно на автоеротизъм. Иначе казано да експериментират телесни удоволствия, да се задоволяват без да дават сметка на когото и да било, без да имат неудобни свидетели, като бъдат самите себе си. Процъфтяват също така, при това при двата пола, както секстинга – размяната на съобщения, снимки или клипчета със сексуално съдържание, така и киберсекса – виртуалния секс, при който двама души комуникират в мрежата, стимулират се взаимно и се самозадоволяват.

Другата констатирана от социолозите тенденция е увеличаването сред момчетата на броя на тези, които обявяват открито, че не са хетеросексуални – през 2018-2019-та те са били 8%, докато във времето на „Ковид-19“ или през 2020-2021-ва те са вече 15%. Но момичетата определено ги бият по сексуална флуидност, защото при тях този показател е бил преди нашествието на коронавируса на ниво 22%, докато при пандемията се е качил на 29%.

За ръководителя на изследването проф. Карло Фореста тази тенденция свидетелства за развитието по време на пандемията преди всичко сред подрастващите италианки на новоосъзната полова флуидност, тъй като онлайн те демонстрират своята сексуalност без задръжки, като най-вече не са притискани от възпиращи ги психологически фактори. Любопитен е изводът в изследването, че от началото на пандемията италианчетата консумират определено по-малко алкохол и наркотици – може би и защото доставката на затворените вкъщи млади хора особено на наркотиците е доста трудна, гадаят социолозите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Реал Мадрид не срещна затруднения срещу Гранада и продължава битката с Атлетико Мадрид за титлата

Реал Мадрид спечели без особени затруднения с 4:1 гостуването си на Гранада от 36-тия кръг на Ла Лига. По този начин воденият от Зинедин Зидан тим остава в борбата за титлата. "Лос бланкос“ е със 78 точки на второто място, докато лидер остава Атлетико Мадрид с 80. До края на […]