Бум на полетите за 4 юли и хаос по летищата

NetNews

Транспортен хаос в Съединените щати преди празничните пътувания за 4 юли. Очаква се авиотрафикът да отбележи рекорд през дългия уикенд – за първи път след избухването на пандемията. Към недостига на служители се добавя и лошото време. В Европа има проблеми с багажа на пътниците след отмяната на десетки полети, съобщава БНТ.

Любителски кадри показват стотици куфари, струпани на летище Франкфурт. Причината – закъснели или отменени полети. Служители на летището съветвали хората сами да потърсят багажа си, ако не искат да чакат да им бъде доставен на по-късна дата. Често това се оказва невъзможно, а пътниците са принудени да плащат допълнително, за да се придвижат до желаната дестинация, дори без багажа си.

Германия смекчи правилата за наемането на чужди работници в опит да набере необходимия персонал за натоварения летен сезон и възобновените пътувания.

В САЩ започна дългият уикенд за националния празник и трафикът е натоварен както на летищата, така и на магистралите.

Очаква се близо 50 милиона души да изминат поне 50 мили или приблизително 80 км от дома им. Пътуванията с автомобил също може да поставят рекорд, въпреки средната цена на бензина от близо 5 долара за галон.

Някои семейства са недоволни от увеличението на цените, но са купили билети за ранни полети с надеждата, че няма да бъдат анулирани и няма да има проблеми с багажа.

Много от полетите вече са разпродадени, но авиокомпаниите трудно успяват да намерят места за пътниците, чиито полети са били отменени заради недостиг на пилоти и стюарди или заради лошо време.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ден на дипломатическата служба в Казахстан

Професионалният празник Денят на дипломатическата служба на Република Казахстан се чества ежегодно на 2 юли. Празникът е учреден със съответния указ на държавния глава. Изборът на дата е съобразен с важно историческо събитие за страната. На 2 юли 1992 г. с указ на президента на Казахстан са одобрени правилата „За […]