Бургаски села отново протестираха заради мътна вода

NetNews

Близо 50 жители на бургаското село Димчево за трета поредна седмица блокираха Международния път Бургас –Малко Търново, предаде БНР.

"Протестите няма да спрат, докато не чуем кога ще се реши проблемът с мътната вода, която тече от чешмите ни, казаха хората", заявиха недоволните.

Блокадата на пътя продължи половин час, а екипи на полицията отбиваха колите по обходен маршрут.

Отново със скандирания протестиращите преминаваха по две пешеходни пътеки на централното кръстовище в село Маринка. За кратко движението на колите беше блокирано, но полицейски служители пренасочиха шофьорите към обходен маршрут. Докога ще продължат протестите

"До момента нямаме отговор на жалбите изпратени до дружеството Водоснабдяване и канализация", казаха протестиращите.

От дружеството Водоснабдяване и канализация в Бургас обявиха, че има готов проект за нов водопровод за селата Твърдица и Маринка, но се чака финансирането му. Никой не ни е показал този проект, заяви кметският наместник на село Димчево Елена Атанасова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спря ремонтът на пътя София-Перник, няма пари

Липса на пари спря ремонта на пътя София-Перник, предаде NOVA. Първият етап от реконструкцията на отсечката между Драгичево и Владая трябваше да приключи миналия месец. Фирмата изпълнител обаче е прекратила дейността си. Ситуацията предизвиква километрични задръствания по ключовия в разгара на лятото път за Гърция. Отсечката е дълга 3 километра […]