Бургас спира концерти и спортни мероприятия

NetNews

Забраняват се всички масови културни и спортни мероприятия в Бургас, съобщава БНТ.

Именно това вече е градът с най-висока заболеваемост от коронавирус у нас. Според данните за последните 14 дни в областта са заразени 724 на 100 000 души.

Днес обаче Областният кризисен щаб така и не взе окончателно решение дали моловете и фитнесите да затворят, а учениците да преминат изцяло в онлайн форма на обучение.

От утре се увеличават леглата в COVID отделенията на болниците в Бургас, така общият им брой ще стане 551. Причината е, че днес е била запълнена над 90% от легловата база. Това е наложило прехвърляне на пациенти от една болница в друга.

Предстои областният щаб отново да заседава отново в петък.

Припомняме, че независимо от решението на Областният щаб, по-късно днес главният държавен здравен инспектор обяви, че вероятно от понеделник ще бъде въведен национален локдаун.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кузман Илиев: Нов локдаун в София ще е абдикация от отговорност

Поредният локдаун би бил абдикация от отговорността за живота и доходите на българските граждани. Това написа във Фейсбук икономическият анализатор Кузман Илиев, който е и кандидат за депутат от гражданската квота на ВМРО. Според него едно затваряне би било пагубно за нацията ни по всякакъв начин – здравен, икономически и […]