Бутат Русия към Китай

NetNews

Групата на водещите икономики тласка Русия към Китай. Това обяви руският посланик във Великобритания Андрей Келин, цитиран от ТАСС.

Външните министри от групата отправиха критики и към двете страни. Келин определи тези критики като пристрастни.

Според него те налагат негативно отношение към западните държави у руските граждани. Припомня се, че Русия и Китай имат огромен потенциал в различни области.

Двете страни стават все по-обединени срещу новите предизвикателства. Подобно поведение от западните държави само повече ги сближава.

Русия ще действа според своите интереси и настоява, че диалогът е най-добрият вариант за решаване на различни въпроси. Руският дипломат обяви, че групата на водещите седем икономики може да изказва мнения по различни теми, но няма право да дава оценки за демокрацията в други държави.

Келин призова САЩ и Великобритания да обърнат повече внимание на собствените си демокрации. Русия не настоява отново да се върне в групата и има малък интерес към нова покана.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бербатов започна предизборната си кампания в един от най-футболните градове у нас

Димитър Бербатов стартира кампанията си за президент на БФС от Пловдив. Той се срещна днес с привържениците на местните Локомотив, Ботев, Спартак и Марица. След това бе приет и от кмета на града Здравко Димитров. Рекордьорът по голове в националния отбор проведе на стадион "Марица" срещата си с представители на […]