БФС намали наказанието на Станислав Манолев за расизъм

NetNews

Апелативната комисия към БФС намали наказанието на бившия национал Станислав Манолев за расизъм. Преди седмица футболистът на Пирин беше лишен от състезателни права за пет мача и глоба от 6000 лева, след като отправи обида на расова и етническа основа към Амос Юга от ЦСКА.

Последва моментално обжалване от страна на „орлетата“ и сега Апелативната комисия съкрати наказанието на Манолев на три мача и глоба от 3000 лева. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

ОФИЦИАЛНОТО СТАНОВИЩЕ НА АПЕЛАТИВНАТА КОМИСИЯ НА БФС РЕШЕНИЕ от 31.08.2021г.

По жалба на ФК „ПИРИН“ АД, срещу решение на ДК при БФС от 26.08.2021 г. от пети кръг на ППЛ

Апелативната комисия след като се запозна с обстоятелствата по жалбата, допълнителните доказателства и я разгледа по същество:

РЕШИ:

Жалбата на ФК „ПИРИН“ АД за частично основателна.

На основание чл.62, ал.3, поради липса на безспорни доказателства, наложеното от Дисциплинарната комисия наказание по чл.37, ал.2, б. б от Дисциплинарния правилник 2021/2022, се заменя с наказанието предвидено в чл.22, ал.3, от Дисциплинарния правилник 2021/2022.

На основание чл. 22, ал.3 от Дисциплинарния правилник 2021/2022, Станислав Манолев състезател на ФК „ПИРИН“АД – се наказва със спиране на състезателните права за три срещи и глоба в размер на три хиляди лева.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Юлиан Попов: Планът за възстановяване е достатъчно „зелен“

България и Нидерландия все още не са внесли националните си планове за възстановяване и устойчивост. От служебния кабинет увериха, че ако не се стигне до редовно правителство, ще внесат българския план в Брюксел. Планът е достатъчно „зелен“, смята пред БНР Юлиан Попов, председател на борда на Европейския институт за ефективност […]