БХРА: Платете ни за съсипания бизнес

NetNews

Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настоя да бъде платено за "съсипания ѝ бизнес", предаде Българското национално радио.

Поводът е отказът на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да бъдат разхлабени мерките и на ресторантите да бъде позволено по изключение да работят до 00.30 часа в новогодишната нощ.

По-рано в профила си във "Фейсбук" здравният министър коментира, че становището вече е изпратено до Министерство на туризма. Според изразеното от министър Ангелов лично мнение е "неморално да се иска разхлабване на мерките за част от българите", които така или иначе по думите му "попадат в изключенията на заповедта от 18-и декември".

От съсловната организация отговарят, че мярката е незаконна, защото според Закона за туризма хотелите нямат право да работят без действащ ресторант.

"Формално и сега заведенията в хотелите са отворени, но реално никой не иска да плати, за да празнува с вечерен час, а работата с рестрикции не е пълноценна. Коронавирусът "няма работно време" и е също толкова опасен в 22.00 часа, както и в 00.30 часа", се посочва още в съобщението.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ден 174: Протестът опита да осуети пряко включване на БНТ

За поредна вечер протестиращи блокираха булевард “Дондуков” в столицата, предаде Българското национално радио. Протестното шествие започна бавно се придвижва към Орлов мост, който за поредна вечер да бъде блокиран. Те настояват за оставка на кабинета, главния прокурор Иван Гешев и честни избори. Затова те спряха за кратко пред централата на […]