Българин подкара едно от най-скъпите и редки Bugatti-та в света. Вижте кой е той

NetNews

В България вече официално има регистрирано Bugatti Chiron Super Sport 300+. Това стана ясно след като половинката на Ваньо Алексиев – Цвети Василева публикува кадър с една от най-редките и скъпи коли на планетата. Дамата неофициално потвърди за доставката на ексклузивния суперкар след като публикува интересната снимка в своя Instagram профил.

На кадъра се вижда само задната част на Bugatti-то, която по-наблюдателните бързо разпознаха. Отличителната издължена форма на задната част, както и вертикално подредените ауспухови тръби са специфични за версията Super Sport 300+, която е лимитирана в едва 30 броя.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Vassileva (@cvety_vassileva)

Това не е първото Bugatti Chiron, което Алексиев добавя в гаража си, след като през 2018 година бизнесменът подкара чисто нов Chiron. През изминалата година той бе продаден, но явно само да бъде заменен от по-ексклузивната му версия.

Chiron Super Sport 300+ е лимитирана серия на модела и е посветена на прототипа, който успя да премине границата от 300 мили в час (482км/ч). Серийната версия е ограничена на „едва“ 275 мили в час или 442км/ч. Под капака на Super Sport 300+ работи познатият 8.0-литров W16 с четири турбини и мощност от 1600 конски сили.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Великобритания отменя всички мита за Украйна

Обединеното кралство обяви, че ще отмени всички мита върху украинските стоки и ще забрани износа на някои технологии за Русия, за да помогне на Киев да се справи с руската инвазия, предаде Франс прес, съобщи БТА. „Митата за всички стоки, внасяни от Украйна, ще бъдат намалени до нула, а всички […]