България и Сърбия подписаха споразумение

NetNews

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов беше на официално посещение в Белград, Сърбия. На среща със сръбския министър на защитата на околната среда на Ирена Вуйович беше подписано двустранно Споразумение по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и стратегическа екологична оценка (СЕО) в трансграничен контекст. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Споразумението цели да регулира условията и реда за провеждане на процедурите и обществените консултации, в т. ч. публични изслушвания на териториите на двете страни, процедурата за обмен на документация и нейното публично оповестяване и предоставянето ѝ на официалните езици на двете страни, отбелязват от ведомството.

По време на двустранните разговори министрите обсъдиха текущи въпроси в сферата на околната среда и водите и изразиха готовност за ползотворно бъдещо сътрудничество.

Одобрена беше Двугодишната програма за периода 2022-2023 г. за прилагане на Меморандума за разбирателство между двете министерства и за сътрудничество в областта на опазване на околната среда, подписан на 22 януари 2019 г. в сръбския град Димитровград, съобщават още от МОСВ.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Нов сериозен удар по тенис легендата Борис Бекер

Легендарният германски тенисист Борис Бекер ще понесе още един сериозен удар от британското правосъдие, след като изтърпи присъдата си от 25 месеца. Както е известно, 54-годишният беше осъден заради финансови престъпления, свързани с обявен преди години личен фалит. Въпреки че живее от 2012 г. в Лондон, Бекер няма британско поданство. […]