България представи готовността си да посрещне руски туристи

NetNews

Тази седмица се проведе вторият дигитален форум „България – Русия: многопланово регионално партньорство“. Темата на събитието беше „Туризъм и култура“. Проектът се реализира съвместно от Центъра на промишлеността на Република България в Москва, Националното туристическо представителство на Република България в Руската федерация и Българския културен институт в Москва.

Главната цел на форума беше да представи готовността на страната ни да посрещне руските туристи през летния сезон като безопасна, спокойна и атрактивна дестинация. В разговорите бяха представени нови програми и предложения, подготвени от българския туристически бизнес за гостите от Русия, както и редица български общини със своите привлекателни за туристите обекти и ваканционни събития. На двустранната среща бяха обменени добри практики на компании от България и Русия, бяха представени и интересни направления, които се разработват в момента от руския туристически бизнес.

Във форума взеха участие над 80 представители на федерални и регионални администрации и туристически организации, български и руски туроператори, хотелиери, висши учебни заведения, заинтересовани структури от руска и българска страна, които представиха своите организации и заявиха интерес към взаимноизгодно сътрудничество.

Подчертан интерес предизвикаха темите за бъдещо партньорство в областта на деловия туризъм, балнеологията и оздравителния туризъм, партньорството между общини и региони в България и Русия като основа за активизиране на туристообмена и културната дейност, засилване на контактите между висши учебни заведения, в това число и такива с преподаване на туризъм, активизиране на обмен на организирани детски групи и др. Информационен пакет с контактната информация на участниците и презентациите, направени по време на онлайн събитието, ще послужи като добра основа за улесняване на бъдещи контакти и подготовката на съвместни срещи и събития.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Huawei започва да произвежда чипове за автомобилната индустрия

Кризата с липса на чипове е нещо за което вече сме ви разказвали доста пъти и по всичко изглежда, че тя започва да се задълбочава все повече, като най-засегнати от нея се оказват автомобилните производители, които временно спират производство на някои модели или ги продават без част от екстрите им. […]