България ще подкрепи забраната за отглеждане на норки в ЕС

NetNews

България ще подкрепи забраната за отглеждане на норки за производство на кожи в Европейския съюз. Това съобщи служебният министър на земеделието Христо Бозуков по време на посещението си на фестивала на лавандулата в Чирпан в петък вечерта.

През следващата седмица предстоят преговори за финализиране на триалога по общата селскостопанска политика в Европейския съюз. Очаква се отново темата за забрана на фермите за норки да бъде повдигната, като България може да подкрепи поддръжниците на идеята, съобщи Христо Бозуков, цитиран от Българското национално радио.

Служебният министър на земеделието каза още, че при проверката на фермата за норки край старозагорското село Маджерито, собственост на бизнесмена Иван Ангелов са констатирани доста нарушения, предимно финансови. Предстои да се направи проверка и дали са изпълнени предписанията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отново опашки на "Кулата", автомобилите преминават бързо

В съботната сутрин на 26 юни ситуацията на ГКПП „Кулата“ е по-спокойна в сравнение с предходните уикенди. Желаещите да преминат в Гърция се отбиват от полиция на два километра от пункта, за да не се получава струпване на границата. По информация на bTV в 7:00 ч. на пункта е имало […]