АБВ е против отнемането на лицензите на частните музеи

NetNews

АБВ настояват да бъде оттеглен проекта за промени в Закона за културното наследство, предвиждащ отнемане лицензите на частните музеи, предаде actualno.com. Това обяви пред журналисти лидерът на младежката организация на АБВ Пламена Заячка и определи предлаганите от правителството промени за дискриминиращи. "Ако въпросните неизпълними промени, като нормативи, бъдат приложени към държавните музеи, то те на практика трябва да бъдат затворени", предупреди Заячка.

Тя съобщи, още че АБВ ще изиска от Министерския съвет и Министерство на културата информация за идентифицираните и регистрирани в регистъра на Министерство на културата движими културни ценности. АБВ ще настояват и за информация за регистъра на движимите културни ценности, придобили статут за национално богатство, воден по закон от Министерство на културата – има ли го, или не. От партията настояват и да бъде представен регистър на частните музеи в България – колко са и какви са.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кой не бива да се ваксинира

Досега в ЕС и САЩ в най-напреднал етап са две ваксини – на BioNTech и Pfizer и ваксината на Moderna. Други производители очакват одобрение в най-скоро време. Предстоящата имунизационна кампания буди много въпроси, чиито отговори Ви предлагаме тук. По какво се различават двете първи засега ваксини? И двете са т.нар. […]