Абсолвент от МУ-София: Нивото на медицинското образование в България е катастрофално

NetNews

Д-р Лора Василева, която е абсолвент от Медицинския университет в София, разкритикува сериозно нивото на медицинското образование у нас в интервю за специализирания портал Medical News.

"Смятам, че нивото на медицинското образование в България е катастрофално и далеч несравнимо с това в Западна Европа, САЩ или Япония например. Аз завърших МУ-София и мога да изкажа мнение само за този университет, но оценката ми е негативна", отбеляза тя.

"Първите две-три години в предклиника бяха доста по-сериозни като отношение на преподавателите, а в клиниката беше точно обратното. Тази цикълна система е толкова безмислена, за 15-20 дни изучаваш цяла специалност, полагаш изпит и край, забравяш всичко бързо. Преподавателите са и лекари и междувременно имат и работа с пациенти, но и трябва да преподават. Няма как в един ден и час да правиш тези неща, ние сме им в тежест, пък оставаме недоволни, че не ни обръщат внимание", не крие д-р Василева.

"Учебниците масово са от праисторията, всичко сами сме си намирали и сме чели и от чужда литература. Изпитите – повечето пълна пародия, преписване докрай – и нищо да не знаеш, пак ще те пуснат или ще отидеш на ликвидация номер 45 и пак ще си вземеш изпита, даже ще завършиш", разкритикува още тя.

"Нямаме стол за хранене, от гардеробите се краде и винаги по упражнения ходиш с живота си в джобовете, за да ти е спокойно. Има голяма разлика между предоставените условия и парите, които се плащат за това образование", заключи по темата д-р Василева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЦСКА официално се подсили със защитник

ЦСКА официално се подсили със защитника Мено Кох. Високият 195 см. нидерландски бранител бе привлечен от елита на Белгия, където защитаваше цветовете на местния АС Еупен. Ето какво написаха "червените" на официалния си сайт: Армейци, ЦСКА подсили ариергарда си с холандския бранител Мено Кох. Високият 195 см. защитник бе привлечен […]