Албена Белянова: Без държавната машина тези страхливци са никои

NetNews

Аз не обвинявам Борисов, а предоставям данни. КПКОНПИ трябва да си свърши работата и да провери фактите, които съм посочила. Това коментира адв. Албена Белянова в студиото на предаването "Делници" на телевизия "Евроком" във връзка със сигнал, който е подала за разкритите в медийното пространство снимки от спалнята на премиера.

Това е сигнал до комисията, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров. Искането е да разгледа всестранно записите, кюлчетата, всичко, което беше изнесено в медийното пространство. И още нещо – за това че премиерът използва публичен ресурс, за да си прави предизборната кампания, посочи адвокат Белянова.

"Наша задача е да разкриваме нещата, които не са законосъобразни. За това призова и настоящият главен прокурор Иван Гешев и съм напълно съгласна с него".

Скептична съм относно проверката, която трябва да бъде направена, защото сме свидетели как не се правят проверки. Важното е, че сезираме институциите и отстояваме правата си, категорична е тя.

"Когато внесох сигнала на 8 януари, същия изпратих и на госпожа Елена Йончева, която е член на мониторинговата група в Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Това е тази комисия, която също с повишено внимание следи какво се случва, както по отношение на разследването на прокуратурата, така и по други въпроси. Те зададоха и нови въпроси, така че те няма да се откажат да търсят отговорите".

Адвокат Албена Белянова посочи още, че доскоро самият Борисов с удоволствие е ходил в ЕП и ЕК.

"Иван Гешев каза, че той е предизвикал тези срещи. Но виждаме сега тези откази. Всички ние чакаме тези отговори."

Борисов каза, че знае коя е Мата Хари. Защо не попитаха коя е прекрасната госпожа. Става въпрос за 1 млн. евро.

Адвокат Белянова коментира още, че според нея настоящата ситуация няма да продължи дълго.

"Това са едни страхливи хора, които ако не е цялата държавна машина зад тях, те са никои."

Тя информира, че по закон Сотир Цацаров е длъжен да направи проверката. Трябва до 3 месеца да има произнасяне.

Може КПКОНПИ да се опита да "изпере" министър председателя. Но данните са налице. Хората знаят истината. Но по този начин институциите правят мечешка услуга на господин Борисов, счита още Албена Белянова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кралицата на мрака - моделът, който промени представите за красота

Няким Гатвеч стана популярна заради естествения цвят на кожата си, който е много тъмен и ѝ донесе прякора "кралица на мрака". 28-годишният модел днес празнува рожден ден. Тя става все по-известна в света, а последователите ѝ в Инстаграм непрекъснато се увеличават. Родена е в Етиопия. Родителите ѝ сменят няколко държави, […]