Ангелов: Имаме разписан план срещу COVID-19

NetNews

Приехме национален план на България за готовност при пандемия. Това обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Той посочи, че планът е приет днес от Министерския съвет, а при изготвянето му са ползвани препоръки от СЗО и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, научни познания, натрупан практически опит в страната, обясни здравният министър.

Основните цели в плана са ограничаване на заболеваемостта и намаляване на смъртността, осигуряване на оптимални възможности за лечение на пациенти и на постоянна, достоверна и актуална информация за пандемията и предприетите мерки, каза Костадин Ангелов. Планът има общ характер предвид факта, че пандемия може да възникне от различни патогени, обясни здравният министър.

Националният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че планът трябва да помогне за ваксинацията на населението.

Здравният министър обаче уточни, че ваксинацията ще е доброволна и безплатна. Ваксините няма да се различават от тези от останалите европейски ваксини.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Интер оцеля срещу Борусия Мьонхенгладбах и запази шансове за класиране

Интер победи Борусия (Мьонхенгладбах) с 3:2 като гост в среща от предпоследния кръг на група "Б" на Шампионската лига. Дармиан изведе италианците напред в 17-ата минута, а Аласан Плеа изравни в продължението на първата част. Лукаку даде добър аванс на гостите с две попадения в 64-ата и 73-ата, но Плеа […]