Антон Кутев: Ще бъдат разкрити още „ужасяващи неща“ от управлението на ГЕРБ

NetNews

Говорителят на служебното правителство Антон Кутев обяви пред БНТ, че следващата седмица ще бъдат направени още разкрития от управлението на ГЕРБ. Посочи, че след Българската банка за развитие, ще бъдат изнесени данни и за други структури, където по думите му нещата са ужасяващи. Кутев определи като лъжа твърденията на ГЕРБ, че промените в службите са заради разкритите руски шпиони в страната.

"Това правителство и президентът, и премиерът, и военният министър – те са НАТО-овски генерали. Не са от Симеоново или от Пожарната, те са НАТО-овски генерали и са доказали с цялото си поведение, че никога не са подлагали на съмнение нито евроинтеграцията на България, нито членството в НАТО. На какво основание някой ми твърди, че щели да пускат руските шпиони. Това просто е една глупост", коментира Кутев.

Темата за подслушването никак не е нова и се надявам да успеем да я приключим завинаги и тя повече да не излиза в българското общество, каза още в предаването "Денят започва с Георги Любенов" говорителят на служебното правителство.

Той каза, че, за съжаление, всеки българин е убеден, че може да бъде подслушван. "Очевидно беше, че даже бившият премиер може да бъде подслушван, макар че прокуратурата не каза дали това е неговият глас или не".

Кутев коментира, че не може да се говори за обезглавяване на службите, а за политическа смяна.

"Навсякъде става дума за милиарди, които са раздадени, може би не навсякъде незаконно, но във всеки случай против идеите, с които те са били предвиждани".

По думите му тези нередности няма как да бъдат изведени на повърхността с досегашните служби.

По темата с руските шпиони и обвиненията, че със смяната на ръководството на службите, настоящето правителство на България цели те да не бъдат залавяни, Антон Кутев беше категоричен, че работата на ДАНС не е да хваща шпионите, а да не допуска създаването им.

Антон Кутев отново подчерта, че смяна се търси на онези нива, от които зависи процесът.

"Всички чиновници, администратори и хора на работа могат да бъдат спокойни, че за тях нямаме нито желанието, нито възможността да се занимаваме, така че там не става дума за смени."

Според Антон Кутев най-важната задача пред служебното правителство е да докаже, че има политическа воля да докаже, че страната ни може да върви по нов път.

Той намекна, че през следващата седмица ще излизат още разкрития за вреди, нанесени от управлението на Борисов, които, по думите му, са по-големи от бедите, нанесени от приватизацията. Става дума за въвеждане на ред, ако успеем да го направим, защото съпротивата е голяма, а времето е малко", допълни той.

Кутев коментира проблема с кредитите от ББР, като посочи, че са давани големи суми на големия бизнес, а не пари, които биха подпомогнали малкия и средния бизнес.

"Това цялото чух, че някой го наричаше цирк – това да те извика министърът, за да обясниш защо си взел парите и какво правиш с тях, според тях било цирк. Според мен това е трагедия, защото това са парите на данъкоплатците на България".

Трагедия е, защото се подпомага бизнес, който така или иначе има шанс, а не се дава шанс на малките, които трудно понасят кризата.

Темата с предстоящите избори е актуална за правителството.

"Правим всичко възможно и сме убедени, че изборите ще можем да ги подготвим", каза той и допълни, че проблеми би било да има единствено с кратките срокове.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ким Кардашиян била заразена с COVID-19

След като стана ясно, че интернет звездата Ким Кардашиян се е заразила с COVID-19, развлекателният сайт BuzzFeed публикува статия, според която заразяването съвпада с противоречивото пътуване на 40-ия рожден ден на Ким. Сега инфлуенсърката публикува в социалните мрежи опровержение на тази информация. „Лъжа. Никой не се зарази с COVID-19 на […]