Антон Кутев ще е говорител на служебното правителство

NetNews

Антон Кутев ще е говорител на служебното правителство на Стефан Янев. Кутев е сред най-ярките лица на БСП и е основен медиен експерт на левицата от години.

Той вече веднъж е бил на поста говорител, но на Изпълнителното бюро на БСП през 2007 г., когато лидер беше Сергей Станишев.

Бил е депутат в няколко парламента, а преди това и общински съветник в София.

А в момента е сред най-острите опозиционери на лидера на червените Корнелия Нинова.

Все още не е ясно още дали Кутев ще е само говорител или ще поеме и пресслужбата на Министерския съвет.

"Две линии са абсолютно вредни в момента за БСП. Едната е личностната – кой кого избрал. Това е абсолютно вредно, това трябва да бъде затворено. И втората линия – на противопоставяне с президента, защото това в втората много грешна линия, много вредна за БСП линия, която отнема избиратели. Ако ние затворим тези линии и минем на принципен разговор, нещата ще изглеждат по друг начин", заяви Антон Кутев след като не успя да се класира тази година за парламента. И подчерта, че оттук нататък никакви разделителни линии не са полезни.

"Нямам усещането, че вътре в партията има сериозни разделителни линии по отношение на Радев. Радев има над 50% подкрепа според социолози и огромната част от тази подкрепа е от леви хора и от хора от БСП", убеден е Кутев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Продажбите на жилища растат

Стремителен ръст в търговията с недвижими имоти отчитат от Агенцията по вписвания на Кипър. Основният фактор за това е активността на местното население. Рекордните 536% повече сделки са били сключени през април тази година спрямо същия месец на миналата, съобщава изданието Cyprus Property News. Първенец при продажбите е Лимасол с […]