Арести за фермери, прибрали субсидии, без животни в обетите

NetNews

Предотватена е измама за над 100 000 лева с евросредства за подпомагане на земеделието при специализирана операция на полицията в Сливен, съвместно с Държавен фонд „Земеделие“. Проверени са 13 регистрирани животновъдни обекта в общините Сливен, Тунджа и Гурково. Задържани са с полицейска мярка за 24 часа.

В 12 от проверените обекти не е имало живи животни. Проверката е показала, че на някои от заявените адреси няма сгради за отглеждане на животни. Други пък са били негодни за целта.

В един от обектите са открити непоставени ушни марки на дребни и едри преживни животни, които са декларирани и заявени за подпомагане по директни плащания през стопанската 2021 година. Окръжна прокуратура – Сливен ръководи разследването по пет досъдебни производства за измами със средства, принадлежащи на Европейския съюз. По първоначални данни субсидията, която e трябвало бъде получена е за над 100 000 лева.

Процесуално-следствените действия по досъдебните производства продължават.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Андреа прекали, стана неразпознаваема (СНИМКИ)

Русата фолк фурия Андреа няма спиране с обработката на снимките си. След като премина през период, в който беше оставила за известно време фотошопа и приложенията за обработване на кадрите си, сега тя се завърна шеметно към това. На едни от последните си кадри в Инстаграм профила си, изпълнителката изобщо […]