Асен Василев: Атакуват ме хора, които се чувстват заплашени, защото губят много пари

NetNews

Ние с икономическия министър доста ясно заявихме, че бихме останали да работим за България при много ясни условия. Може би на някой не му харесва, че не приемам телефонни обаждания, нареждания и работя със свой екип. Водил съм много битки в живота си и съм ги спечелил. Това заяви служебният министър на финансите Асен Василев в предаването „Панорама“ по БНТ.

Не съм взимал софтуер за новата си фирма, категоричен бе Василев.

Това, което ние завещаваме на бъдещото правителство е готова актуализация. Имаме 2 млрд. лева събрани повече в бюджета. Те са над плана, това е събираемост. Заложихме план за тежка COVID криза, като сме осигурили пари за медиците и фирмите. Третото, което заложихме е актуализация на пенсиите", похвали се финансовият министър. По думите му не е редно МФ да определя каква да бъде пенсионната система на страната.

"Заварихме държавата доста зле. Започнахме да проверяваме големите фирми и започнаха да се плащат големи данъци. Тръгваме отгоре-надолу – от фирмите, които са правили най-много поръчки и имат най-много пари в касите и нещата си дойдоха на мястото", отчете той.

Министър Василев недоумява как са възлагани обществени поръчки, без да са осигурени финансови средства. „Какво означава да заобиколиш търгове за над 8 млрд. лева? Спряхме течовете в държавата и оттук идва и въпросът: Кой ни атакува? Става дума не за една личност, а за група от личности. Тези хора се чувстват заплашени от мен, защото губят много пари, затова вадят стар компромат срещу мен“, обясни Василев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как да запазим косата си чиста за по-дълго

1. Изберете правилния шампоан. Изберете шампоан според вашия тип коса. Това е важно, защото неправилно подбраният шампоан може да наруши работата на мастните жлези, косата ще се замърси по-бързо и ще изглежда неспретнато, съветва trafficnews.bg. 2. Отмивайте продуктите поне една минута. Шампоан, балсам, маска или други продукти трябва да се […]