ББР дала 1 млрд. лева на 8 човека, 4-ма от тях свързани с Пеевски

NetNews

Служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви, че специална комисия ще влезе в Българската банка за развитие, за да види защо е подпомагала 8 души, от които 4-ма може би са свързани индиректно с Делян Пеевски.

Това каза Петков в ексклузивно интервю за „120 минути“.

„Назначавам комисия за публичен контрол на средствата и за прозрачност заедно с Агенцията за финансов контрол, заедно с одитния отдел на Министерството на икономиката и ще влезем в ББР, за да видим как са изразходвани тези средства и защо по устав и по закон тази банка трябва да помага на малкия бизнес, а се дава почит 1 милиард на 8 човека, от които 4 са може би свързани“, коментира Петков.

Според него и другите „не са случайни“.

„За мен беше интересно да видя първия доклад на Сметната палата за ББР или банката, финансирана с държавни пари – нейната основна мисия е да финансира малки и средни предприятия, да помага на малкия бизнес, който не успява да се финансира от част от търговски банки. Първите 8 кредита към 8-те големи клиента са за 946 милиона, над 118 милиона е получил всеки от тях, огромни държавни средства са дадени само на 8 компании. С тези пари може да се финансират 946 фирми. 4 от тези 8 – има и журналистически разследвания за тях, които показват, че вероятно има недиректна връзка с Пеевски. Над 500 милиона са дадени на тези фирми“, каза още служебният министър на икономиката.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Елитни проститутки печелят по 10 000 долара на ден

Тежък аромат на скъп парфюм, смесен с цигарен дим, изпълва въздуха. В коридорите с луксозен интериор се чува закачлив смях и изстрели на тапи от шампанско, пише Труд бг. Така минават вечерите през 60-те години на миналия век в елитен публичен дом в Париж, ръководен от екстравагантната мадам Клод. Клиенти […]