БДЖ с повече вагони, пътниците – по-малко

NetNews

И тази година за празниците БДЖ осигури повече вагони по ключовите главни направления София-Варна.

На най-голямата жп гара в Северна България – Горна Оряховица, тази сутрин нямаше струпване на хора, а влаковете се движеха по разписание. Пътници не липсват, но са далеч по-малко в сравнение с други години през празничните дни, съобщава "България он ер".

Семейство Петрови пристигат от Русе и заминават при роднини във Враца. Споделят, че избрали ранния час за пътуване, за да избегнат струпване на повече пътници във влака.

Повечето пътници споделят, че не се притесняват от коронавируса и се надяват във влаковете да се спазват санитарните мерки. Таня Владкова пътува от Горна Оряховица за Плевен, за да бъде на празниците с баща си.

"Предполагам, че са взети мерки, всеки е с маска, ако имам възможност, ще стоим през човек в купето , предполагам че няма да има проблем. Ако спазваме всичките мерки – маски, разстояние, хигиена, смятам, че всичко ще се оправи", коментира тя.

Относно спазването на противоепидемичните мерки, БДЖ няма право да глобява пътници. Но полицията ще прави изненадващи проверки за носенето на предпазни маски във влаковете.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Балтов: Имаме пациенти с коронавирус, излекувани след 38 дни в реанимацията

Броят на хоспитализираните намалява. Засега в Пирогов имаме излекувани осем пациенти от втората вълна. Това каза директорът на Пирогов доц. д-р Асен Балтов на брифинга на Националния оперативен щаб днес. Той даде информация и за броя на хоспитализираните пациенти: "От 48 интензивни и реанимационни легла в Пирогов заетите са 28, […]