Бившият началник на кабинета на президента: Не съм уволнен, сам си подадох оставката

NetNews

"Лъжи се оборват с документи и факти. Публикувам оставката си от президентството с входящ номер. Две седмици преди това бях изнесъл от кабинета си лични вещи, костюми… Казал съм в очите на адресата: "Подавам си оставката". След което напуснах. Тръгнал съм си с една икона от бюрото. И това е проверимо." Това оповести в социалната мрежа Facebook бившият началник на кабинета на президента Румен Радев – политологът Калоян Методиев.

"Всякакви внушения от последните 8 месеца за уволнения са манипулации. Тиражирането им напоследък от адвокати на класически мутри, журналисти, боравещи с непроверени факти, е показателно за нивото им на информираност и моралните им ориентири. Пусканите други версии на случилото се се използват с користна цел и са чисти интриги", защити се Методиев.

Политологът явно е предизвикан от изказването на лидера на „Движение 21” Татяна Дончева. В интервю пред журналиста Сашо Диков тя заяви, че председателят на БСП Корнелия Нинова е пратила Калоян Методиев като "троянски кон" при държавния глава Румен Радев и това била причината за уволнението му.

Методиев подаде оставка на 21 септември 2020 г. като началник на кабинета на президента. Той мотивира напускането си с „разминаване в оценките, методите и целите на политиката”.

"Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!", написа тогава във Facebook Методиев. Малко по-късно от администрацията на „Дондуков” 2 разпространиха официално съобщение, че не Методиев напуска, а Радев го е освободил. Факт, който се оборва от документа, който Методиев публикува.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Зинедин Зидан и Реал Мадрид се разделиха

Зинедин Зидан окончателно напуска Реал Мадрид. Френският специалист вече се е сбогувал с целия персонал на клуба и е провел сериозен разговор с президента на “кралете” Флорентино Перез. Решението на Зидан е категорично, като се очаква по-късно тази сутрин или по обяд и двете страни да съобщят официално новината. Реал […]