Близки на загиналото от токов удар момче се събраха пред Министерски съвет

NetNews

Близки на загиналото от токов удар 16-годишно момче се събраха на протест пред Министерския съвет и Народното събрание, с искане институциите да открият всички виновници, и те да понесат своите наказания.

Майката на починалото момче поиска справедливост от държавата, за да се предотврати нов трагичен случай.

„Утре може да стане с друго дете или с друг човек. В нашата държава нямаме ред, всичко е подкупено. Да намерят убиеца Искам справедливост за Людмил“, заяви майката, цитирана от БНР.

Протестиращи споделиха, че са получили предупреждения от полицаи да не блокират улици по време на протеста.

“Щом никой не се чувства виновен, защо синът ми почина”, попита пред bTV бащата на покосеното от електрически ток 16-годишно момче.

Родителят настоява за оставки и от ЧЕЗ, тъй като дни преди инцидента, има данни, че от компанията са работили във въпросната шахта.

“Искам всички да са зад решетките. Искам справедливи присъди. Искам да са намери собственикът на тази будка”, заяви още бащата и допълни, че протестите заради случилото се продължават.

16-годишното момче почина след токов удар от необезопасена шахта с кабели на оживен столичен булевард, захранващи преместваеми търговски обекти. След случая главният архитект на район „Триадица“ Иван Шишков подаде оставка.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Двете лица на Дубай

Владетелят на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум положи огромни усилия да промени образа на емирството. Дубай се превърна от едно прашно и зависимо от петрола място в пустинята в модерен и богат център за бизнес и туризъм. Буквално преди няколко дни успехът на неговата програма за изследване на […]