Божков: Бойко и Влади ме ограбиха

NetNews

„Ало, дай да се видим за малко. Правиш това, това и това или приключваме. С други думи: „Даваш толкова или бизнесът ти и ти не съществувате“. Това ми го е казвал лично Борисов и ме е пращал при Влади Горанов да уточним условията и сумите.

Това разкрива бизнесменът Васил Божков пред "Евроком". Водещият Сашо Диков уточни, че в това издание /б.р. снощи/ на “ЕвроДикоф” се пускат неизлъчени моменти от съвместното интервю с колегата му Цанов и бизнесмена.

По думите на Божков, цитиран от Фрог нюз, рекетът върху него се е осъществявал с директни контакти.

„Като партия не са взели нищо, да, но като Бойко Борисов и Влади Горанов стотинка не са взели, взели са милион“, посочи той.

„Със Севда нищо не съм правил и тя с мен също. Просто взимаше едно пликче за г-н Борисов и заминаваше. Сумата в пликчетата беше различна, в зависимост от нуждите. Тези пари бяха извън договорката“, разказа бизнесменът.

Според Божков са му наложени санкции заради сигнала, който е подал на Щатите.

„Аз подавам сигнала, те ме обвиняват мен. Значи си пазят кучетата“, добави бизнесменът.

„За мен тези санкции са тотално смешни, защото така или иначе всичко ми е блокирано – първо от НАП, после от прокуратурата, а след това и от КПКОНПИ. „Магнитски“ въобще не ме докосна. Плюс това този закон се отнася за граждани на Щатите или работещи там, за активи и сметки в САЩ. Аз такива нямам. Най-интересното е, че мен ме сложиха в един кюп с Шиши. Аз по „Магнитски“ и Шиши по „Магнитски“, което е смешно“, каза Божков.

„Кой го предупреди Шиши, за да си прехвърли всичко и сега той е един обикновен беден човек – няма нищо. Нито имущество, нито пари по сметки. Де факто „Магнитски“ и него не го засегна. Според мен това е двойният аршин на американците“, добави той.

„Защо американците не са назовали кой е корумпираният политически лидер? „Сигурно пак пазят някого. Въобще не ми е ясно кой е. Аз не признавам да съм подкупвал никого. Първо Бойко и Влади ме ограбиха, второ – те твърдят, че съм подкупвал служител с по 5 хил. лв. на ден. В моя сигнал е доказано ясно, че аз не съм контактувал със служители от Комисията по хазарта, единствено с финансовия министър, който не ме допускаше до тази комисия“, коментира още Васил Божков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бизнесът настоява да отпаднат ограниченията за туристи от Украйна

Здравен протокол за реакция при разболял се турист в България, ако бъде заразен или контактува с болни от COVID-19, разработват министерствата на туризма и здравеопазването, предаде БНТ. Обсъждат се и допълнителни мерки за възстановяване на туристическия бизнес, стана ясно на проведеното днес в Сливен изнесено заседание на Националния съвет по […]