Бойко Борисов и ирландският вицепремиер Лео Варадкар проведоха телефонен разговор

NetNews

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с ирландския вицепремиер Лео Варадкар. Двамата обсъдиха ситуацията с разпространението на COVID-19 в България и в Ирландия, както и предизвикателствата, пред които са изправени двете страни в следствие на пандемията.

Това съобщиха от правителствената пресслужба

Премиерът Борисов и ирландският вицепремиер изразиха надежда, че в близко бъдеще гражданите в Европа ще могат да се върнат към нормалното си ежедневие и отново ще могат да пътуват спокойно с цел туризъм или бизнес.

В рамките на телефонния разговор премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Лео Варадкар акцентираха върху двустранните отношения между България и Ирландия. Двамата се съгласиха, че съществува сериозен потенциал за развитие на ползотворно сътрудничество, както по теми от европейския дневен ред, така и на двустранно равнище. Премиерът Бойко Борисов изтъкна ползите от активния политически диалог на високо ниво за задълбочаването на партньорството между България и Ирландия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ще се отразят ли строгите ограничения в Германия на изборния ден?

Германия посреща католическия Великден с пет дни пълна национална карантина. Причината е по-силната трета вълна на COVID-19, коментира бТВ. След продължила повече от 15 часа среща на ръководно ниво тази сутрин, Германия осъмна с новината, че в дните по Великден ще са най-сериозните ограничения от началото на пандемията до този […]